Pharmaps logo
Nederlands   English

Home

Over de producten

Voor onderzoekscentra

Over het bedrijf

Praktijkcase ZANOB

In de media

Vacatures

Contact

PUZ

Over het bedrijf Pharmaps

Onze missie is: de medicatieveiligheid in Nederland samen met u vergaand te verbeteren. Het voorkomen van vermijdbare fouten, het verbeteren van medicatieprocessen en een goede samenwerking in zorgketens kan met slimme automatisering worden geholpen. Het blijft natuurlijk mensenwerk, maar Pharmaps ondersteunt de zorgverlener graag om de kwaliteit en efficiëntie van de medicatieprocessen sterk te verbeteren.

“Pharmaps speelt nadrukkelijk in op bijvoorbeeld de rapporten Harm (2006), Harm Wrestling (2009) en de laatste rapportage van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de medicatieveiligheid in de sector Care (september 2010). Zo zijn alle te automatiseren aanbevelingen van het Harm Wrestling rapport beschikbaar in de Pharmaps software. De genoemde studies bieden alle onderbouwing om eenvoudig te implementeren applicaties breed in de zorg neer te zetten.” (Rein Vehmeijer, Directeur Pharmaps)

Pharmaps is in 2007 opgericht en is een dochteronderneming van Inforay International BV. Inforay is een Nederlandse softwareleverancier, gestart in 1994 en gericht op de Nederlandse gezondheidszorg. Inforay levert praktische informatie-oplossingen. Het bedrijf heeft zowel de expertise als de gepatenteerde technologie in huis om innovatieve ideeën om te zetten in bruikbare toepassingen op het gebied van bijvoorbeeld Business Intelligence en zorgketenintegratie. Inforay is met 20 medewerkers gevestigd in Leusden en heeft meer dan 90 referenties, merendeels in de zorg.

In januari 2009 heeft PPM Oost een belang genomen in Pharmaps. Hierdoor is verdere productontwikkeling en innovatie gegarandeerd. Pharmaps heeft 5 vaste medewerkers en via het moederbedrijf Inforay beschikt Pharmaps over aanvullende expertise en medewerkers. Met haar software-oplossingen voor (ziekenhuis)apothekers, specialisten, artsen en verplegend personeel beoogt Pharmaps vergaande verbeteringen in de medicatieveiligheid.